23-24 września 2017 Wysowa-Zdrój

(Beskid Niski)

konkurs kulinarny

W sobotę, 1 X, jak co roku będziemy dopingować młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy poprowadzą nas do świata kuchni międzywojennej.

 

Lata dwudzieste i trzydzieste ubiegłego stulecia to czas, kiedy po odzyskaniu niepodległości tworzyła się na powrót wolna i nasza, polska kultura. Kultura, która czerpała z wielowiekowych tradycji.

Jednym z wątków tych tradycji są właśnie tradycje kulinarne.

Dlatego też, w myśl podtrzymywania naszych tradycji, chcemy powrócić do „lat dwudziestych i lat trzydziestych” w kulinariach oraz znajomości „savoir-vivre”

Zapraszamy uczniów i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym z Małopolski i Podkarpacia na to kolejne, wyjątkowe Święto Rydza do Wysowej-Zdroju.

 

 

 

 

regulamin

Regulamin i formularz zgłoszeniowy:

Copyright Święto Rydza 2017 // Stary Dom Zdrojowy // Katarzyna Miernik-Pietruszewska